HiFi Klik i pet zlatnih audio pravila

datum: 24.12.2019. Top, New

Slušanje glazbe trebalo bi biti zadovoljstvo. Nekome odmor, tek lagana relaksacija, ambicioznijima možda slatki intelektualni napor. Bez obzira slušamo li sami, u obiteljskom okružju ili u uredu. Nažalost, nije uvijek tako. Puno je onih koji uistinu vole glazbu, ali ne mogu u njoj uživati jer im audiosustav zvuči loše. Ili barem misle tako. Jer bio je neki poznanik ili prijatelj kod njih, koji kao sve 'zna' o tim stvarima i rekao je da 'tu nešto ne štima'… To ljude baca u očaj i počinje agonija.  Zato HiFi Klik otkriva pet zlatnih audiopravila koja će vam pomoći kako da izbjegnete zamke na putu slaganja audiosustava.

  1.  Vjerujte samo sebi! I HiFi Kliku, naravno. Ako vam se nešto sviđa, kako izgleda ili zvuči, to je najbolje! Sveznajuće hi-fi 'gurue' izbjegavajte i ne puštajte u kuću. Vi ste kralj. Vi birate, vi plaćate, vi uživate!

 

  1. Slušanje u trgovinama ili na specijaliziranim sajmovima audioopreme tek je korisna informacija, ali nipošto nešto na temelju čega trebate birati svoj sustav. Nikako! Doma, u pravilu, sve zvuči drugačije.

 

  1. Specijalizirani tiskani audiomagazini i njihova Web izdanja, stručni blogovi i internetski uradci svih vrsta isto mogu biti tek korisna informacija. Ništa više! Jer nemojte zaboraviti da oni žive od oglasa, odnosno reklama, pa se pitajte jesu li baš uvijek objektivni?

 

  1. Audiosustav nije nešto na čemu je pametno bankrotirati. Jer što god kupili i koliko god platili, ništa od toga ne može zamijeniti zvučno bogatstvo koncerata uživo. Zato, trošite pametno. Jer, nije sve što je skupo uvijek dobro ili bolje.

 

  1. Od svih komponenti u vašem audiosustavu najvažniji je prostor u kojem ćete sve to složiti i slušati. Tu su moguća svakakva, vrlo često neugodna iznenađenja. Zato, ono što kupujete prilagodite akustici vašeg prostora. To je najvažnije!

 

 

Tagovi

Korisni linkovi